Asistentul medical care s-a plans ieri pe Facebook ca angajatii de la ambulante au echipament de protectie de proasta calitate spune ca mama sa a fost amenintata pentru ca el sa stearga postarea. Tanarul afirma ca ulterior a primit totusi masti in care respira mai usor. Dupa el, si alti medici de la ambulante au vorbit despre echipamentul nepotrivit si au aratat cum isi spala ochelarii in caldare. 

Publicat:12.04.2020, 17:34

Eugeniu Cebotari este acum student la facultatea de chinetoterapie, iar din 2018, dupa ce a absolvit Colegiul de Medicina, s-a angajat ca asistent medical la statia de urgente din sectorul Buiucani al capitalei. Ne-a povestit ca mastile pe care le purta pana astazi in vizitele la pacienti erau sufocante si cel putin 30 de minute nu le putea scoate de pe fata.  

Eugeniu CEBOTARI, ASISTENT MEDICAL: “Toti colegii mei de la statiune tot spuneau ca ar vrea sa spuna, dar frica nu le-a dat voie. Eu cand am vazut mastile din material impermeabil s-a umplut paharul. Cum sa te duci la o chemare sa te sufoci?” 

Dupa ce a fost publicat filmuletul in care dezvaluie ca mastile sunt de proasta calitate, acestea au fost schimbate.

Eugeniu CEBOTARI, ASISTENT MEDICAL: “Am primit alte masti mai bune, insemna ca se poate.”

Ne spune ca a fost nevoit sa stearga peste cateva ore imaginile video.  

Eugeniu CEBOTARI, ASISTENT MEDICAL: “Mama a fost telefonata de catre anumite persoane si i s-a spus ca in caz ca nu sterg postarea eu o sa fiu concediat pe dosar penal.” 

Eugen afirma ca si el a fost sunat si rugat insistent sa stearga postarea, dar a refuzat sa ne spuna de catre cine.  

Eugeniu CEBOTARI, ASISTENT MEDICAL: “La moment nu stiu cum sa plang. In afara de cat asta nu au mai fost aplicate anumite sanctiuni, astea au fost doar cuvinte goale.” 

Nu vrea sa ramana fara acest loc de munca. Este casatorit, iar salariul pe care il are este singura sursa care asigura existenta familiei.  

Eugeniu CEBOTARI, ASISTENT MEDICAL: ”-6600 de lei. -Pentru ce iti ajunge tie acesti bani? -Sa platesc chiria 3000 de lei. Inca o mie achit un credit. De restul ma duc sa cumpar de mancare.” 

Tanarul povesteste ca a fost informat ca in perioada pandemiei I se va oferi un adaos la salariu, dar pana acum a primit doar… promisiunea.  

Eugeniu CEBOTARI, ASISTENT MEDICAL: ”Nu am primit niciun fel de adaos salariu. Macar de as primi in perioada asta peste 10 mii si eu si sotia mi-ar ajunge pana peste cap.”  

Dupa ce informatiile au ajuns in toata presa si colegii sai de la statia de urgenta Botanica au facut o postare pe facebook in care confirma ca echipamentul este de proasta calitate. In plus ei au publicat poze in care se vede cum ochelarii, care ar fi de unica folosinta, sunt spalati si dezinfectati intr-o caldare, apoi uscati pe calorifer. Responsabilii de la Centrul National de Asistenta Medicala Urgenta Prespitaliceasca au emis un comunicat in care spun ca mastile cumparate de institutie sunt autorizate si intrunesc normele impuse de ANSP. Cand i-am intrebat daca este adevarat ca mama lui Eugeniu Cebotari a fost amenintata ca tanarul va fi concediat si se va alege cu dosar penal, acestia au negat acuzatiile.