Responsabilii de la Mitropolia Moldovei sustin ca nu sunt de acord ca Pastele Blajinilor sa fie anulat. Reprezentantii bisericii propun ca sarbatoarea sa se desfasoare asa cum s-a stabilit anterior pe 6,7 si 8 iunie, oamenilor sa li se permita sa mearga la cimitire, respectand normele de protectie in perioada pandemiei. 

Publicat:23.05.2020, 12:46

Episcopul Ioan de Soroca, PURTATORUL DE CUVANT AL MITROPOLIEI MOLDOVEI: “Mitropolia nu a venit cu o alta decizie suplimentara cu referire la pomenirea celor raposati pentru data de sapte iunie, mai mult decat atat, acest lucru se va produce in aer liber, acolo se poate de respectat si distantarea sociala si alte recomandari. Consideram ca ar fi bine sa ne lase in pace.”  

Ieri seful ANSP a spus ca va cere ca sarbatoarea sa nu aiba loc daca numarul de cazuri va continua sa creasca in aceasta saptamana. Pastele Blajinilor, care trebuia sa fie sarbatorit pe 25 aprilie, a fost amanat pentru inceputul lui iunie. 

Citeste si : Pastele Blajinilor, care a fost mutat pentru inceputul lunii iunie, ar putea fi anulat. Seful ANSP spune ca va cere ca sarbatoarea sa nu aiba loc daca saptamana aceasta numarul de cazuri de coronavirus va continua sa creasca - VIDEO