Numar record de cazuri confirmate in Republica Moldova - 164 persoane diagnosticate cu coronavirus intr-o singura zi. Totodata, astazi au fost facute cele mai multe teste - 696.

Publicat:22.04.2020, 18:01

Igor Dodon spune ca moldovenii au intrat intr-o perioada de relaxare.

"Foarte multi considera ca perioada dificila a trecut. Eu vreau sa va atentionez inca o data, niciun fel de relaxare nu poate fi pe parcursul urmatoarelor perioade, chiar daca vom permite reluare unor activitati, ceea ce este necesar din punct de vedere economic, trebuie si bugetarii sa se intoarca la lucru, si unele magazine sa-si reia activitatea, dar aceasta nu inseamna ca noi am trecut de perioada dificila", spune Igor Dodon.

Seful statului mai afirma ca "masurile impuse pana acum ne permit sa gestionam situatia, dar vreau sa va rog sa fim precauti, daca numarul cazurilor va fi in crestere, atunci vom fi nevoiti sa mentinem restrictiile care au fost impuse."

Totodata, Igor Dodon da asigurari ca autoritatie gestioneaza situatia.

"A inceput livrarea echipamentelor medicale in mai multe raioane, ma refer la lotul care a fost adus recent din China, dar si alte livrari care au avut loc pentru necesitatile sistemului medical. Stiu ca chiar maine vor fi livrari si in unele raioane", spune Igor Dodon.

Presedintele anunta ca zilele urmatoare va efectua vizite prin raioanele tarii.