O mama internata cu cei doi copii ai sai la spitalul din Orhei se plange ca de ieri niciun medic nu a intrat sa o vada. Toti trei au coronavirus, iar femeia spune ca a fost inchisa intr-un salon murdar si nu i s-a dat niciun tratament. Administratia institutiei medicale a refuzat sa comenteze cazul, precizand ca va reveni maine cu un raspuns.  

Publicat:26.07.2020, 19:56

Olesea spune ca a fost internata ieri la  spitalul raional Orhei, dupa ce ea si cei doi copii ai sai, unul de 15 ani si altul de o luna, au primit testul pozitiv.

Olesea, PACIENTA: “Seara medicul de familie ne-a sunat si ne-a spus ca toti trei avem pozitiv. Dar noi nu avem nici simptome, nici febra, absolut nimic. La care el mi-a spus ca doamna Palanciuc a spus de urgenta sa fim internati.”

Femeia povesteste ca primul s-a infectat sotul ei si pentru ca au un copil mic, au decis sa dea testul toti membrii familiei. Medicul de familie a insistat ca mama si cei doi copii sa fie internati in spital.

Olesea, PACIENTA: “Ne-au adus aici la suspecti si ne-au tinut pana aproape de ora 12.00 noaptea pe hol, pentru ca nu erau saloane libere.”  

Dupa ce au fost totusi plasati intr-un salon murdar, spune ea. 

“Unde sa-mi spal eu copilul?”  

Angajatii spitalului i-au spus ca ea nu ar trebui sa stea internata, dar nici sa mearga acasa nu poate.

Olesea, PACIENTA: “Seful de jos ne-a spus ca nu poate sa ne ia la evidenta, pentru ca noi suntem cu copil mic de o luna si ei nu au dreptul sa ne tina aici. Am spus sa ne permita sa ne ducem acasa si ne-au raspuns sa stam in camera ca acus vor hotari.”

Copilul de doar o luna plange incontinuu, povesteste mama acestuia, dar nu stie ce are pentru ca de aseara nu a venit niciun pediatru sa examineze starea micutului, care este infectat si el cu coronavirus.

Olesea, PACIENTA: “Nimeni niciun medicament nu ne-a dat, stiind ca noi suntem deja pozitivi, sa incepem un tratament oarecare. Nimeni nu vine, pentru ca pediatrii se tem sa vina in acest bloc unde sunt infectati si nimeni nu vine aici, nimeni nu are nicio treaba.”

Olesea spune ca mancarea ii este lasata printr-un geam, intrun loc plin de praf, iar ea a refuzat sa o primeasca.  

Olesea, PACIENTA: “Eu am sunat pe cineva si mi-a adus de acasa mancare, pentru ca eu am primit o felie de paine neagra, acolo era murdar. Noi nu am mancat, am refuzat toata mancarea care ni s-a dat.”

Directorul spitalului raional Orhei nu a fost de gasit la telefon, iar vicedirectorul Elena Palanciuc ne-a raspuns printr-un mesaj ca abia maine va comenta acest caz.