Irina Bardita, tanara pictorita din Chisinau, a protestat astazi in fata Bisericii Sfantul Dumitru din capitala. Aceasta a adus cu ea un tablou in care apare simbolic Zeita Venus care sangereaza, cu un prunc, ambii purtand masti pe fata. Ea sustine ca a facut aceasta pictura si a adus-o la biserica pentru a le atrage atentia oamenilor, ca sa se protejeze de coronavirus si sa se roage in aceasta perioada acasa, pentru a evita o potentiala imbolnavire. Prezenta ei i-a nemultumit pe preoti care au considerat actiunea ei drept o provocare si au chemat politia. 

Publicat:15.03.2020, 23:03

"Manifestul pasnic ”Renasterea lui Venus” care avea ca scop informarea oamenilor de periculosul Coronavirus, intr-un mod artistic.

Prieteni, in tara e cod rosu critic de pandemie! Stati acasa si fiti precauti, aveti grija de cei dragi, mancati sanatos, spalati-va pe maini ori de cate ori contactati cu mediul din exterior, odihniti-va si rugati-va acasa, in ajunul sarbatorilor de Pasti, va doresc sanatate si credinta, ea este in suflet!"... a scris tanara pe pagina sa de facebook.

Pe pagina de facebook a bisericii, a aparut o postare in care preotii considera ca gestul tinerei este o provocare si au chemat politia. Totodata acestia spun ca dupa slujba, unii enoriasi, si-au gasit masinile vandalizate.

"Provocari in curtea bisericii noastre.

In timpul Sfintei Liturghii, patru persoane necunoscute, doua femei si doi barbati, inarmati cu tehnica foto si video si cu o pancarta cu chip blasfemitor au perturbat linistea enoriasilor in timpul rugaciunii.

Am apelat la ora 09:24 la serviciul 112 si am solicitat interventia politiei. Acestia s-au prezentat la fata locului abia la ora 10:56, cand grupul profanatorilor plecase din curtea bisericii.

Intre timp, masini de-ale enoriasilor, parcate in jurul bisericii, au fost vandalizate."