America de Sud este ''un nou epicentru'' al pandemiei de coronavirus, cu o situatie deosebit de alarmanta in Brazilia, a apreciat vineri Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), potrivit Agerpres, care citeaza AFP.

Publicat:23.05.2020, 14:24

''America de Sud a devenit un nou epicentru al bolii. In multe tari sud-americane, creste numarul de cazuri. Preocuparea se refera la multe dintre aceste tari, dar in mod clar cea mai afectata in acest stadiu este Brazilia", a declarat responsabilul pentru situatii de urgenta al OMS, Michael Ryan, in cadrul unei teleconferinte din Geneva.

In America de Sud, orase majore au fost lovite cu aceeasi forta precum Madrid, Milano sau New York, insa, spre deosebire de acestea, ele nu au sisteme medicale care sa amelioreze situatia. Orasele din Brazilia ingroapa siruri de scrie in gropi comune, iar sute de ecuadorieni cauta cadavrele celor dragi in spitale cu mult depasite numeric si tehnologic.

Luni, Brazilia a devenit a treia tara din lume ca numar de contaminari cu coronavirusul, urcand de la locul al saselea, in spatele SUA si Rusiei. Comunitatea stiintifica este de parere ca datele anuntate de minister sunt mult subestimate, posibil de pana la 15 ori, tara efectuand inca prea putine teste.

Sursa: Digi24.ro