Pandemia de coronavirus a dat peste cap si viata din Noua Zeelanda. Premierul Jacinda Arden a anuntat o luna de izolare la domiciliu, incepand de miercuri

Publicat:24.03.2020, 12:39

Neo-zeelandezii au avut la dispozitie doua zile sa se pregateasca, inainte de a intra in vigoare masurile de urgenta. Apelul premierului la ”calm si bunatate” nu a avut insa niciun efect.

Clientii au umplut supermarketurile, unde au aparut si incidente violente, pentru care a fost solicitata interventia Politiei, scrie The Guardian.

”S-au facut cumparaturi care ar ajunge pentru 10 milioane de oameni”, au spus reprezentantii supermarketurilor, desi Noua Zeelanda are mai putin de 5 milioane de locuitori.

Cozi s-au format si la magazinele de arme, asa cum s-a intamplat si in tari precum SUA si Ungaria.

In Noua Zeelanda, numarul cazurilor de coronavirus aproape ca s-a dublat in doar 24 de ore. Pana acum au fost testate pozitiv 155 de persoane, dar Jacinda Arden avertizeaza ca o raspandire comunitara ar putea dubla numarul celor infectati la fiecare cinci zile.

”Daca se va intampla asta, sistemul de sanatate va fi sufocat, iar zeci de mii de oameni ar putea muri”, a spus premierul din Noua Zeelanda.

Pentru a ajuta populatia, guvernul a anuntat suspendarea ratelor bancare pe o perioada de sase luni.

Si compania nationala, Air New Zeelad, si-a adus contributia. A marit numarul curselor interne si a pus la dispozitie aeronave mai mari, pentru ca un numar cat mai mare dintre locuitori, in special studenti, sa poata reveni acasa.

Sursa: stirileprotv.ro