China nu a raportat sambata niciun caz nou de contaminare cu coronavirusul, pentru prima data de cand tara a inceput sa publice date despre pandemie, in ianuarie, scrie Agerpres, citand AFP.

Publicat:23.05.2020, 08:20

Boala si-a facut aparitia la sfarsitul lui 2019 in orasul Wuhan (centru), dar contagiunea a fost practic oprita in tara, ultimul bilant anuntand circa 83.000 de cazuri de contaminare, dintre care 4.634 mortale.

De atunci, pandemia s-a raspandit pe intreg globul, contaminand peste 5 milioane de persoane, dintre care mai mult de 335.000 mortal.

"Am obtinut o reusita strategica majora in raspunsul nostru la COVID-19", a declarat vineri prim-ministrul chinez Li Keqiang in deschiderea sesiunea plenare a parlamentului de la Beijing, Adunarea Nationala Populara. In fata a circa 3.000 de deputati putand masti, premierul a subliniat "sarcina imensa" ramasa de indeplinit in fata consecintelor economice ale pandemiei.

Administratia Trump acuza autoritatile chineze ca au intarziat in declansarea alertei mondiale cu privire la pandemie si ca au disimulat amploarea acesteia.

Beijingul a dezmintit cu vehementa acuzatiile de disimulare, subliniind ca a impartasit la timp informatiile sale despre pandemie cu Organizatia Mondiala a Sanatatii si celelalte tari.

Sursa: Digi24.ro