Prima victima rapusa ieri de coronavirus a fost inmormantata astazi. Femeia originara din Balceana, a fost condusa pe ultimul drum doar de gropari, intrucat rudele sunt spitalizate. De la funeralii nu a lipsi insa preotul, spune primarul din sat.

Publicat:19.03.2020, 16:48

Iurie PASAT, PRIMARUL SATULUI BALCEANA, HINCESTI: “Azi va fi adusa, s-a dus masina la morga sa aduca cadavrul.”

Sunt declaratiile primarului din localitate. Acesta mai spune ca exista o serie de masuri de protectie pe care trebuie sa le urmeze.

Iurie PASAT, PRIMARUL SATULUI BALCEANA, HINCESTI: “-Ce va spus despre masurile de siguranta, au spus ca e sigilat si…? -Da. -Va fi si un preot? -Da.” 

Primarul afirma ca autoritatile sunt cele care se ocupa de funeralii intrucat sotul, dar si una dintre surorile femeii sunt infectati cu coronavirus, iar restul oamenilor din sat sunt in carantina si nu au voie sa iasa din case.

Iurie PASAT, PRIMARUL SATULUI BALCEANA, HINCESTI: “-Familia e spitalizata. -De cine va fi ingropata? -Am patru oameni din sat care va sapa groapa, ei se vor ocupa.”

Primarul a refuzat sa ne ofere mai multe detalii, spunand ca vom primi raspuns dupa ce va avea loc inmormantarea. Femeia din Balceana, in varsta de 61 de ani, a murit la spital in noaptea de marti spre miercuri, dupa ce mai multe zile a fost conectata la respiratie asistata. Asta desi primul test a aratat ca femeia nu este infectata. Intrucat aceasta nu a respectat regimul de carantina, mai multi oameni din sat au fost testati pozitiv la COVID. Localitatea a fost pusa in carantina abia dupa alegerile de duminica, cand oamenii au fost scosi la vot.