Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti a anuntat de mai multe ori ca Grecia poate modifica fara preaviz conditiile de intrare pe teritoriul sau. Ultima modificare a fost facuta miercuri, 8 iulie: formularul Passenger Location Form (PLF) trebuie completat cu minimum 24 de ore inainte de sosirea in vamile elene, si nu cu 48 de ore, ca pana acum. In acelasi timp, controalele la granita terestra din Bulgaria, pe unde intra foarte multi romani, vor fi intensificate.

Publicat:09.07.2020, 08:57

Conform news.gtp.gr, schimbarea privind completarea formularului intra in vigoare incepand cu 9 iulie 2020 si dureaza pana la 31 august 2020. Toti turistii trebuie sa completeze Formularul de Localizare a Pasagerilor cu 24 de ore inainte de ora de plecare din Romania. Codul QR ar trebui sa fie receptionat in termen de maximum 20-30 de minute de la completarea cererii.

Incepand cu 1 iulie 2020, pentru intrarea turistilor in Grecia e obligatorie completarea Formularului de Localizare a Pasagerilor (PLF), ce face parte din Protocolul Sosiri Grecia – https://travel.gov.gr/#/, ca parte a masurilor de preventie impotriva raspandirii virusului SARS-CoV-2. 

Formularul se aplica turistilor care intra pe teritoriul Greciei cu transport rutier, acvatic si aviatic. In paralel, autoritatile elene vor sa intensifice procedura de testare pentru depistarea noului coronavirus, la trecerea de la frontiera Promachonas, de la granita cu Bulgaria, care serveste ca principala intrare pentru calatorii din Balcani – relateaza presa elena, citata de G4Media. 

Decizia de a-i testa pe majoritatea celor care ajung in Grecia prin acest punct al frontierei vine dupa ce 36 de persoane au fost depistate pozitiv, luni, iar alte 17 persoane marti, ridicand ingrijorarea in privinta unui aflux de cazuri.

Sursa: