<p>Alaturi de&nbsp;<a href="https://www.digisport.ro/special/cum-se-vede-pandemia-de-covid-19-din-belarus-singura-tara-europeana-unde-se-joaca-vasili-hamutovski-cum-sa-opresti-economia-814795" rel="noopener noreferrer" target="_blank" style=" ">Belarus</a>,&nbsp;<strong>Nicaragua</strong>&nbsp;este una dintre tarile in care autoritatile ignora pandemia de&nbsp;<strong>COVID-19</strong>. In statul din America Centrala, viata decurge normal. Fara masuri de urgenta si distantare sociala, ca si cum nimic nu s-ar intampla.&nbsp;</p>

Publicat:26.03.2020, 11:38
Coronavirus | ”Putem depasi asta prin credinta in Dumnezeu!”

Totodata, campionatul de fotbal national continua, in ciuda faptului ca jucatorii sunt speriati si evolueaza cu masti pe fata, pentru a se feri de infectie. Noua dintre cele zece cluburi din prima divizie locala au fost de acord sa continue meciurile.

Daniel Ortega, presedintele statului Nicaragua, nu a mai aparut in public de cateva saptamani. Sotia sa, Rosario Murillo, a facut un apel controversat, sfatuindu-i pe localnici sa isi intoarca fata spre religie, ca sa scape de COVID-19.

”Putem depasi asta prin responsabilitate, serenitate si, peste toate, prin credinta in Dumnezeu. El ne apara si ne salveaza de asta”, a spus sotia presedintelui, citata de CNN.

Coronavirus | ”Sunt mai multe cazuri, dar le ascund!”

Strainii din tara sunt infricosati de aceasta situatie. ”Daca refuzam sa jucam, o sa fim concediati”, a spus argentinianul Leandro Figueroa in presa din tara sa, citat de AS

”E incredibil ca inca se joaca. Merg la antrenamente cu masina, nu ma mai duc cu autobuzele, care sunt pline. E riscant”, a povestit jucatorul argentinian. Nicaragua e singurul stat din America Centrala in care fotbalul continua.

Guvernul din Nicaragua a raportat pana acum doar doua cazuri de coronavirus, dar toti se tem ca, de fapt, exista mai multi infectati. ”Sunt mai multe, dar autoritatile le ascund, pentru a nu se crea panica”, crede Leandro Figueroa.

Un alt fotbalist strain, chilianul Hector Vega, a povestit ce se intampla in Nicaragua. ”Aici este o dezinformare brutala. Presedintele nu e interesat de coronavirus”, a zis jucatorul, in presa din Chile.

Vega a adaugat ca odata ce COVID-19 se va raspandi, in tara va fi un dezastru, din cauza lipsei spitalelor. El a spus ca vrea sa se intoarca in Chile si ca si-a informat deja sefii. Doar ca n-o poate face decat cu un avion militar, zborurile de linie fiind inchise.

Sursa: digisport.ro