1. Lichior din oua
Mod de preparare:
Creeaza amestecul din lapte. Intr-o oala mai mare, combina laptele, nucsoara, scortisoara si vanilia. Gateste totul la foc mic pana ce fierbe usor, amestecand ocazional.
Apoi, intr-un bol separat, bate galbenusurile cu zaharul, pana ce amestecul devine pufos.
Adauga usor laptele in galbenusurile batute, amestecand foarte bine astfel. Pune mixul obtinut din nou in oala si gateste-l la foc mediu, pana se ingroasa (3-5 minute). Amesteca frecvent si nu lasa sa fiarba.
Lasa amestecul obtinut sa se raceasca, 1-2 ore, dupa care amesteca restul de ingrediente: smantana si romul. Amesteca din nou foarte bine.
Lasa lichorul de oua peste noapte la frigider, astfel incat ingredientele sa se combine intre ele si serveste bautura cu putina nucsoara deasupra si un bat de scortisoara.
2. Eggnog clasic:
Ingrediente:
Mod de preparare:
Separa albusurile de galbenusuri.
Bate albusurile foarte bine, apoi adauga o jumatate din cantitatea de zahar.
Intr-un bol separat, amesteca bine galbenusurile cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar.
Combina amestecurile de oua, adaugand galbenusurile batute in albusurile spuma.
Adauga aici si romul, laptele si frisca, pe rand, amestecand constant.
Serveste lichiorul de oua cu frisca deasupra.