Visina se foloseste foarte mult in patiserie, intrucat ea da un gust aparte dulciurilor, fie ca e vorba de tarte, biscuiti, invartite sau placinte.

Mai intai de toate, spalam visina si rupem coditele.

Este important sa scoatem foarte atent samburii, aceasta si fiind de fapt, cea mai complicata procedura in tot procesul, intrucat necesita mai mult timp. 

Zaharul il punem in depedenta de volumul borcanului. Daca borcanul are 750 de grame, atunci umplem o treime din borcan cu visine, dupa care punem o lingura de zahar. Repetam procedura inca de doua ori, pana cand umplem borcanul complet. Cand ajungem la ultimul strat, mai punem o lingura de zahar.

Punem capacele pe borcane, fara a le sigila deocamdata, iar borcanele le punem intr-o cratita. Umplem cratita cu apa, astfel incat nivileul acesteia sa ajunga un pic mai sus de mijlocul borcanului. Din momentul in care apa incepe sa fiarba, lasam la foc mic pentru 40 de minute. Acordam maxima atentie ca apa sa nu scada, iar daca se evapora, adaugam.

Dupa ce sigilam borcanele, le intoarcem cu fundul in sus. Le acoperim cu un prosop sau cu o patura si le lasam asa pe noapte.

Visinile conservate dupa aceasta reteta pot fi folosite nu doar la placinte, tarte sau biscuiti. Acestea pot fi folosite si la torturi, clatite, dar si multe alte copturi.