Beneficiile lamailor le cunoaste aproape toata lumea. O limonada, o felie de lamaie stracurata in cana cu ceai sunt modurile cele mai comune in care consumam acest fruct extrem de parfumat. Exista insa o modalitate mult mai buna de a extrage din lamaie tot ceea ce are mai bun.
Pentru o imunitate de fier e bine sa consumi cat mai multe lamai. Pentru a extrage toate beneficiile lamailor, cel mai bine este sa le fierbi. In felul acesta, vei extrage nutrientii atat de importanti atat din coaja, cat si din pulpa.
Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie:
- 4 lamai;
- 4 capatani mari de usturoi;
- 1 radacina de ghimbir (3-4 cm) sau 2 linguri de ghimbir ras;
- 2 litri de apa.
Curata si spala bine lamaile, apoi taie-le in bucati. Curata usturoiul, zdrobeste-l si apoi amesteca-l cu ghimbirul ras. Pune la fiert doi litri de apa si adauga aceste ingrediente. Lasa sa fiarba 5 minute, apoi lasa la racit. Consuma acest suc de mai multe ori pe zi. Pentru un gust mai placut ii poti adauga putina miere.
Beneficiile sucului de lamaie:
- reduce colesterolul rau;
- creste sistemul imunitar;
- ajuta la digestie si sporeste metabolismul;
- curata organismul de toxine;
- curata tenul;
- improspateaza respiratia;
- reduce stratul adipos;
- echilibreaza nivelul pH-ului;
- imbunatateste starea de spirit.