In ce consta regimul: Incepe-ti ziua cu un mic dejun diferit de cel cu care esti obisnuita: amesteca o portie de pudra de proteine cu 125 ml apa si adauga un pumn de afine sau agrise. Repeta operatiunea si la pranz. La aceasta masa poti consuma in plus o salata verde, la care ai adaugat putin ulei de masline.

La masa de seara: mananca o portie alcatuita din 150-200 g de peste la gratar si o farfurie de legume fripte, tot pe gratar. Poti alege orice tip de legume, cu exceptia cartofilor.
La desert: poti manca orice fruct doresti, mai putin banane.

Nu uita sa bei 8-10 pahare cu apa in timpul zilei.

a) 2 kilograme, in 2 zile
“Un weekend iti poate fi suficient pentru a scapa de aceste kilograme care te streseaza”, promite Max Tomlinson, nutritionist si naturopat cu renume in Anglia. Cum vei reusi sa le dai jos? Reducand cantitatea de alimente care te baloneaza.

Prima zi
Dimineata, imediat cum te-ai ridicat din pat, bea un pahar cu apa fierbinte (cat de calda o suporti), la care ai adaugat sucul unei lamai si o lingurita de radacina de ghimbir proaspat, dat prin razatoare.

– La micul dejun: bea 250 ml de suc de fructe sau de legume proaspete (ori una, ori alta). Evita sa amesteci fructele cu legumele, deoarece risti sa te balonezi.

– La gustarea de la ora 10.00: limiteaza-te doar la un ceai pe baza de plante, neindulcit.

– La pranz: te poti delecta cu un bol de orez brun, bine fiert si asezonat cu o lingurita de seminte de susan.

– La gustarea de dupa-amiaza: bea un ceai de papadie, planta recunoscuta pentru proprietatile sale diuretice.

– Pentru cina: fierbe un cartof, doi morcovi, o sfecla curatata de coaja, felii de ceapa si de telina, ardei si mirodenii (precum cimbru si maghiran) in multa apa, timp de o ora. Cand sunt fierte, trece totul prin sita, pasand legumele. Vei obtine un amestec ca o supa-crema, pe care este bine sa il consumi rece.

A doua zi

– Dimineata: repeta etapa cu apa fierbinte din ziua precedenta.

– La micul dejun: mananca un mango de marime medie si o jumatate de papaya. Taie fructele bucatele intr-un bol si stropeste-le cu suc de lamaie verde (poti folosi si lamaie obisnuita).

– Gustarea de la ora 10.00: un ceai de plante.

– La pranz: poti manca cel putin trei feluri de legume fierte in aburi si orez brun fiert in apa.

– Dupa-amiaza: bea un ceai de papadie.

– Seara: serveste acelasi tip de mancare ca in ziua precedenta.

b) Slabeste in mod sanatos!

Poate ca nu te deranjeaza prea des cele doua-trei kilograme in plus, dar vara nu poti sa le ignori. Cu ajutorul dietelor rapide pe care ti le propunem, iti vei remodela silueta si te vei simti din nou sexy in costumul de baie. In plus, vei scapa de surplusul de greutate, fara sa-ti pui in pericol sanatatea.

Tot ce ai de facut este sa renunti la alimentele semipreparate, dulciuri si produsele bogate in grasimi, sa respecti ora de masa si sa mananci cand iti este foame.

c) 4 kilograme, in 4 zile
Dr. Joanna Hall, considerata in Marea Britanie un ade­va­rat expert in fitness si nutritie, autoarea cartii „Dieta de 24 de ore“, te sfatuieste: „daca vrei cu adevarat sa scapi de kilogramele nedorite, nu trebuie ca pauza dintre doua mese sa fie mai mare de patru ore“. Ea este de parere ca, inainte de a fi hranit, corpul trebuie „curatat“.

Prima zi

– Dimineata, imediat dupa trezire, prepara-ti un amestec din: doua lingurite de miere, sucul de la o juma­tate de lamaie, 30 de picaturi de tinctura dintr-o planta detoxifianta (soc, sunatoare, urzica etc.) si un pahar cu apa calda.

– Pentru micul dejun: inmoaie in 200 ml de apa fierbinte: doua linguri de ovaz, o lingura de germeni de grau, trei prune semi-uscate, o lingurita de seminte de in si lasa-le sa fiarba timp de 20 de minute, apoi adauga 100 ml apa calda si amesteca timp de un minut. Pune amestecul intr-un bol si adauga doua lingurite de seminte de dovleac, o jumatate de mar si o jumatate de para (ambele taiate cubulete).

– La gustarea de la ora 10.00: un ceai de plante, sase migdale si un mar.

– La pranz: mananca o supa preparata din o rosie ta­ia­ta cubulete, o jumatate de ceapa rosie, un ardei rosu mic, un castravete mare, doi catei de usturoi, putin ardei iute, busuioc, o lingura de ulei de masline si o lingurita de zahar.

– La gustarea de dupa-amiaza: delecteaza-te cu fructe uscate: doua-trei nuci, smochine si curmale.

– Seara: bea 200 ml suc de portocale (proaspat stors) amestecat cu o jumatate de banana si mananca o jumatate de mar (sau de para) si sase nuci.

– Inainte de a merge la culcare: un ceai de plante.

Urmatoarele trei zile:
Meniul va fi acelasi ca in prima zi, cu diferenta ca seara poti manca in plus 150 g peste sau carne slaba, preparata la gratar, cu legume crude sau fierte in aburi, peste care ai turnat putin ulei de masline.