Pentru inceput este important sa se cunoasca urmatoarele lucruri. In cazul in care cu ochiul liber observati orice fel de impuritati in orez ar trebui sa se spele imediat. Acest lucru se intampla cel mai adesea atunci cand orezul este cumparat in vrac.

Pe de alta parte, in cazul in care credeti ca este prea alb, acesta trebuie spalat pentru ca se intampla ca in ambalajele importate orezul sa ia o varietate de lucruri, cum ar fi pudra de glucoza sau de orez. Un alt lucru, care se sustine este ca prin spalarea orezului, acesta isi pierde proprietatile sale nutritive importante, insa acest lucru nu este adevarat.

Daca spalati orezul inainte de preparare va puteti astepta la urmatoarele lucruri – cu exceptia faptului ca apa va indeparta murdaria si excesul de amidon, orezul fiert va avea o culoare frumoasa si va arata bine in farfurie. Acest lucru este important mai ales daca doriti o masa frumoasa.

Cu toate acestea, nu este nevoie sa exagerati. Este de ajuns sa se amestece cu degetele usor si sa schimbati apa o data sau de doua ori. Dupa spalarea orezului, apa nu va fi transparenta. Asa ca raspunsul la intrebarea daca ar trebui spalat orezul inainte de a-l gati este ca DA, trebuie spalat usor intr-o apa sau chiar doua ape.