Casa familiei Mihailov s-a umplut de cadouri. Elevii liceului Dante Aligheri, impreuna cu parintii si diriginta lor, le-a adus zeci de daruri copiilor. In vizita a fost si Tudor Cirlan, care, fiind in scaunul cu rotile, si avand nevoie de ajutor, a mobilizat echipa lui pentru a da o mana de ajutor.

Publicat:19.12.2020, 18:21

Curtea familiei Mihailov s-a umplut de cadouri. Elevii clasei a patra, de la liceul teoretic Dante Aligheri au venit sa le dea o mana de ajutor celor trei copii.

Pentru ca nu toti elevii au putut veni la Cigirleni, acestia s-au conectat online cu diriginta lor, exact ca la scoala.

 “Buna ziua clasa patra B. Noi suntem aici, Alexandru si toata lumea care s-a conectat deja. Saluta toti copii. Este foarte emotionata."

Cea care i-a organizat pe elevi, dar si pe parintii acestora, este chiar diriginta lor.  Fiind originara din satul Cigirleni, Mariana Filipenco, a fost impresionata de istoria Valentinei si a decis sa mobilizeze copii din clasa ei si sa faca sarbatoare pentru alti copii.

Mariana FILIPENCO, PROFESOARA: “Ne-a sensibilizat faptul ca sunt trei copii inteligenti, care-si doresc sa faca din imposibil, posibil, pentru ca viata la sat nu este atat de usoara si mi-am dat seama atunci cand am vazut-o pe Vitalina care despica lemne. La varsta ei, nu am pus mana pe topor.”

Parintii ne-au spus ca fiecare cadou a fost pregatit si impachetat cu multa dragoste de catre copii.

Ana POPESCU: “Ne-am axat pe ceea de ce are nevoie un copil. In primul rand dulciuri de sarbatori, carti, mai ales ca Ana-Maria a spus in reportaj ca vrea carti si multe lucruri necesare pentru casa.”

Francesca GINDEA, REPORTER PRO TV: “Casa familiei Mihailov, s-a umplut astazi de cadouri. Zeci de cutii, pungi si jucarii au fost aduse de elevi. Acum, acestea raman sa fie deschise de Ana-Maria, David si Vitalina.”

Si Tudor Cirlan a decis sa ajute familia Mihailov. Dupa ce a vazut reportajul din  cadrul campaniei Daruiesti si Castigi” barbatul, care are si el mare nevoie de ajutor, fiind dependent de un scaun cu rotile, a decis sa fie alaturi de cei trei copii.

Tudor CIRLAN: “Eu tot am nevoie, dar trebuie sa facem un bine. Am hotarat macar din masina sa ma vada, sa-i vedem, sa-i bucuram, cat de putin. Am adus cartofi, ceapa, sper ca o sa le fie de folos, niste crupe.”  

Valentina ne-a spus ca dupa reportajul de la PRO TV, in fiecare zi, oamenii cu suflet mare ii intind o mana de ajutor.  

Valentina MIHAILOV: "Cand ii vad, sunt deja in prag si le spun, unde deja sa pun cadourile. Foarte multa lume vine, si pensionari, batrani au fost. Toti cu lacrimi in ochi vin.”

Totodata, o banca comerciala (Banca Comerciala Romana) a transferat cate 20 de mii de lei pe contul fiecarei familii de la Daruiesti si castigi. Mama celor trei copii sufera de distrofie musculara. Boala i-a afectat deja mainile si poate duce la paralizie totala. Impreuna putem schimba lucrurile in viata acestei familii si aduce magia sarbatorilor de iarna. Datele le gasiti pe site-ul protv.md, dar si pe paginile de socializare ale PRO TV Chisinau.