Povestile lui Ion Creanga in 3D. O echipa de romani s-a apucat sa animeze personajele marelui scriitor. Vor crea o intreaga serie de desene animate, printre care Capra cu trei iezi, Harap Alb si Punguta cu doi bani. Povestile le vor fi aproape moldovenilor si pentru faptul ca vocea naratorului ii apartine lui Mitos Micleusanu de la Planeta Moldova.

Publicat:13.10.2011, 14:35


O echipa din Romania lucreaza de cateva luni la povestea “Capra cu trei iezi” in format 3D.

Personajele vor fi sonorizate de diferiti actori din Romania, iar povestitorul este moldoveanul Mitos Micleusanu, cunoscuta voce din “Planeta Moldova”.

In total vor fi create 15 povesti in 3D, printre care „Ursul pacalit de vulpe", „Punguta cu doi bani", „Povestea porcului",  „Fat Frumos din lacrima" si „Harap Alb".

Echipa de creatori spune ca povestile au fost modificate putin si sunt adresate copiilor de la 3 pana la 8 ani. S-a renuntat, de exemplu, la scenele  sangeroase, cum ar fi momentul in care capra isi gaseste iedutii sfasiati de lup.

Personajele sunt pictate si animate digital pe o tableta grafica, astfel incat copiii moderni sa poata vedea povestile 3D pe DVD, computer, iPhone sau iPad. Lansarea primului  filmulet va avea loc la sfarsitul acestei luni.