Cântărețul Jah Khalib, născut în Kazahstan, nu va mai apărea pe scenă, la festivalul anual de muzică care se va desfășura la Chișinău. Decizia a fost luată de organizatori, după ce pe rețelele de socializare Coaliția Națională „Viața fără Violență”, actorul Cătălin Lungu și internauții s-au arătat nemulțumiți de declarațiile interpretului pe care le-a spus într-un podcast, în urmă cu doi ani, prin care a justificat violența sexuală împotriva femeilor prin afirmația „hainele greșite provoacă violurile”. 

Publicat:27.04.2024, 15:19

Coaliția Națională „Viața fără Violență” a postat zilele trecute pe rețele un articol care atrage atenția asupra unui caz când Jah Khalib a fost de acord cu o declarație în care se sugera că majoritatea persoanelor de sex feminin ar fi vinovate pentru că au fost supuse violului.

Astfel, rețeaua națională a solicitat organizatorilor evenimentului să revizuiască lista cântăreților care vor evolua pe scena festivalului.

Ulterior, actorul Cătălin Lungu s-a arătat indignat de acest fapt, iar în comentarii a cerut ca Jah Khalib să nu cânte, comentând că interpretul a fost de acord cu un alt participant la conversație că 85% dintre violurile femeilor au loc din cauza „locului greșit, hainelor greșite, momentului nepotrivit”.

Iternauții au susținut această idee, iar la scurt timp, organizatorii au venit cu un mesaj în care anunță despre faptul că Jah Khalib nu va ieși pe scenă.

„Dragi prieteni, în legătură cu evenimentele şi ştirile recente, performanța lui Jah Khalib la Summer Fest este ANULATĂ. Din cauza unor factori logistici și confidențiali, nu a fost posibil să anunțăm oficial și deschis decizia luată mai devreme”, au scris pe rețelele de socializare organizatorii evenimentului.

Aceste secvențe au reapărut în atenția publicului după ce a luat amploare cazul ex-ministrului din Kazahstan, care și-a ucis soția în bătaie. Iar concertele interpretului Jah Khalib au început să fie anulate în țara sa de baștină, Kazahstan.

Totodată, în Moldova, acest subiect s-a aprofundat în discuții după cazul omorului tinerei de 19 ani, însărcinată în luna a șasea, care a fost răpită și omorâtă la mijlocul lui aprilie.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.