Palatul Republicii, inchis pentru...nunta. Pe 16 septembrie acolo se vor casatori milionarul moldovean Ilan Shor si interpreta din Rusia Jasmin. De astazi la palat au inceput pregatirile, iar accesul in cladire este interzis, cu exceptia angajatilor palatului si a muncitorilor. Acestia au misiunea sa transforme in 2 zile cladirea unde Parlamentul isi tine sedintele, intr-o sala de nunti.

Publicat:14.09.2011, 14:55


Palatul Republicii semana astazi cu un santier de constructii.

40 de muncitori au fost angajati pentru a schimba in intregime interiorul edificiului. Au la dispozitie doar 2 zile, asa ca muncesc non-stop. Pana si mancarea li se aduce la locul de munca.

Pe 16 septembrie la nunta omului de afaceri Ilan Sor cu interpreta din Rusia Jasmin aici sunt asteptati 400 de invitati. Bucatele vor fi pregatite de un restaurant din Chisinau, iar paza si muzicantii vor fi deserviti de cantina Palatului. Mesele pentru oaspeti vor fi amplasate in holul de la etajul 2, adica acolo unde deputatii tin conferinte de presa. Totodata sala mare, in care se petrec sedintele Parlamentului, a fost rezervata pentru dansuri si evolutia artistilor. Pentru asta in sala se construieste o scena speciala din metal, asemanatoare cu cea care se instaleaza de sarbatori in Piata Marii Adunari Nationale. 

Deocamdata nu se stie cat ii va costa pe miri chiria Palatului Republicii. Potrivit directorului cladirii, contractul inca nu a fost semnat.

Conform tarifelor oficiale, sala mare a palatului costa 3500 de lei pe ora, iar holul de la etajul 2 - 2200 de lei ora. Nu oricine, insa, poate rezerva sala mare a Palatului Republicii. Pentru asta este nevoie de acceptul Cancelariei de Stat. Evenimentele sunt strict limitate, iar petrecerile private nu se accepta. De mai mult de 10 ani in sala mare nu s-a jucat nicio nunta. Acest privilegiu l-au avut doar familiile Stati, Diacov si Urechean.