Meci mare in seara asta! Franta si Germania, protagonistele unui duel clasic in istoria fotbalului, se bat in aceasta seara, la Marseille, pentru un loc in finala UEFA Euro 2016.

Publicat:07.07.2016, 07:15

Ultima intalnire dintre cele doua tari a fost marcata de tragedia atentatelor de la Paris. Pe 13 noiembrie, mai multe explozii s-au auzit in apropierea Stade de France, chiar in timpul meciului. Capitala Frantei a fost curprinsa de teroare, 130 de oameni au fost ucisi, iar jucatorii lui Low au fost nevoiti sa isi petreaca noaptea in vestiarele stadionului, de teama atentatelor.

Multe dueluri intre Franta si Germania au ramas repere in istoria fotbalului. Semifinala din 1982, cand nemtii au castigat la penalty-uri si celebrul fault al portarului Schumacher asupra lui Battiston; sfertul de finala din 2014, cand Franta a fost trimisa acasa de Hummels; sau finala mica a mondialului din 1958, cand Franta s-a impus cu un neverosimil 6-3.

"Nimeni nu poate schimba istoria, dar jucatorii pot scrie in aceasta seara o noua pagina. Baietii mei sunt gata de o victorie mare, suntem pregatiti pentru finala!", a spus selectionerul Frantei, Didier Deschamps.