RAFO Onesti (simbol bursier RAF), cea de-a treia rafinarie de petrol dupa capacitate din Romania, inceputa in 1950 a fost preluata de un grup de afaceri din Moldova.

Publicat:27.06.2016, 05:12

Tranzactia a avut loc inca o luna in urma, dar nu a trecut toate procedurile de inregistrare si modificare in registrele de la Bursele de Valori de la Bucuresti. Respectiv, proprietar figureaza in continuare Iakov Goldovski, un om de afaceri rus stabilit la Viena, cel care controleaza 96 % din actiunile rafinariei prin firma Petrochemical Holding.

Tranzactia este una suprinzatoare, daca tinem cont de faptul ca rafinaria a acumulat pierderi de peste de milioane dolari in ultimii opt ani si nu mai functioneaza din 2008.

Cine este noul proprietar 

Noul proprietar este compania austriaca Andres Capital GmbH care este controlata de un grup de oameni de afaceri din Moldova, in frunte cu Vitali Cebanu. 

"Situatia nu este atat de grava. Nu sunt datorii istorice la taxe. Sunt anumite datorii curente pe care le vom achita imediat ce vom porni o parte din instalatii de productie", a spus omul de afaceri. 

Potrivit lui Cebanu, ar fi fost identificati anumiti traderi care putea livra petrol la rafinarie, fara plata in avans "datorita unor relatii foarte bune". 

Citeste mai departe pe: mold-street.com