Un fost ministru conservator din Marea Britanie a fost arestat dupa ce o femeie l-a acuzat de viol si agresiune sexuala, relateaza The Guardian.

Publicat:02.08.2020, 15:00

Politia Metropolitana a confirmat ca a inceput o ancheta privind patru presupuse incidente in perioada iulie 2019 - ianuarie 2020 in diferite locuri din Londra. Aceasta a precizat ca un “barbat de circa 50 de ani” a fost retinut, conform News.ro.

El se confrunta cu acuzatii ale unei femei care a lucrat la biroul sau parlamentar si care sustine ca a abuzat de ea in mai multe randuri.

Ea sustine ca parlamentarul a agresat-o, a fortat-o sa faca sex si a lasat-o atat de traumatizata incat a trebuit sa mearga la spital.

“Vineri, 31 iulie, Politia Metropolitana a primit acuzatii referitoare la patru incidente separate care presupun acuzatii de infractiuni sexuale si agresiune. Se presupune ca aceste infractiuni s-au produs pe adrese din Westminster, Lambeth si Hackney intre iulie 2019 si ianuarie 2020. Un barbat a fost arestat, fiind banuit de viol”, a anuntat Scotland Yard.

Sunday Times a anuntat ca un parlamentar conservator a transmis prima oara acuzatia femeii lui Mark Spencer, un lider al Conservatorilor, si lui Jacob Rees-Mogg, liderul Camerei Comunelor, dupa ce a vorbit cu presupusa victima in urma cu o luna. Spencer a sfatuit-o pe femeie sa faca o plangere oficiala.

“Luam extrem de in serios toate afirmatiile de aceasta natura. Intrucat aceasta problema este in mainile politiei, ar fi nepotrivit sa comentam”, a anuntat Partidul Conservator.

Sursa: Stirileprotv.ro