13 persoane au fost arestate după ce unica pădure de pini pe insula grecească Hydra, aflată la sud de Atena a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul de vegetație s-a produs după ce bănuiții ar fi lansat de pe un iaht  

Publicat:23.06.2024, 18:48

Incendiul masiv de pădure izbucnit vineri pe insula grecească Hydra, lângă Atena, a fost declanșat de mai multe focuri de artificii lansate de pe un iaht, au anunțat pompierii.

Focul, care a început să mistuie unica pădure de pini de pe insulă a fost stins abia în această dimineață. Autoritățile elene au arestat deja 13 oameni care ar fi lansat focurile de artificii. Toți sunt cetățeni greci și vor fi aduși în fața magistraților.

Grecia a înăsprit recent pedepsele pentru incendiere, iar persoanele găsite vinovate riscă amendă de până la 200 de mii de euro sau închisoare de până la 20 de ani. Și alte regiuni ale Greciei se confruntă cu incendinii. Pompierii s-au luptat cu flăcările masive scăpate de sub control din regiunea Attica, iar autoritățile au evacuat oamenii care locuiesc în apropiere. 

Mai multe focare au izbucnit și pe insula Evia. Vremea caniculara se va menține și în următoarele zile. Între timp, 3 oameni sunt dați dispăruți în sudul Elveției afectat puternic de inundații.

Una dintre cele mai populare stațiuni de schi a fost izolată de restul țării, după ce râul care o traversează a inundat șoselele și căile ferate. Viiturile s-au produs mai repede decât anticipau autoritățile.

În plus, furtuni puternice au afectat zona de la granița cu Italia și Franța. O furtună tropicală s-a dezlănțuit și în nordul Mexicului. Ploaia abundentă a provocat inundații și alunecări de teren.

Sunt zeci de localități din Mexic unde furtuna tropicală a provocat inundații severe. Cel puțin patru oameni au murit și sute sunt sinistrați.