20 de persoane, care se aflau la bordul zborului Londra-Singapore, care a trecut prin turbulenţe puternice se află la terapie intensivă în spitale din capitala thailandeză. Avionul s-a ridicat brusc şi apoi a plonjat de mai multe ori. Un pasager britanic în vârstă de 73 de ani a murit, iar alte 104 persoane au fost rănite. În urma incidentului a fost labsată o anchetă. Guvernul din Singapore a anunțat că va trimite o echipă de anchetatori la Bangkok, care av fi ajutată de experți din Statele Unite.

Publicat:22.05.2024, 21:31

Avionul Boeing al companiei Singapore Airlines a fost zguduit puternic de turbulențe severe. La bord se aflau 211 pasageri și 18 membri ai echipajului. Pasagerii au vorbir despre clipele prin care au trecut.

„Bunurile oamenilor, perne, cești de ceai, farfurii și multe alte lucruri zburau pur și simplu prin cabină.”

Pe aeroportul din Bangkok, acolo unde piloții au fost nevoiți să aterizeze de urgență, aeronava a fost înconjurată de zeci de ambulanțe pentru a prelua răniții. Aceștia spun ca s-au speriat de moarte.

„A fost dureros, un pic m-am speriat. Eu cred că o vreme nu voi mai zbura.”

Aproape de pistă au fost instalate corturi de triaj, pentru a le acorda primul ajutor zecilor de pasageri răniți. Unii și-au putut continua în cele din urmă călătoria, în timp ce alții au rămas internați în spitalele din Bangkok. Ministerul Transporturilor din Singapore a deschis o anchetă și a trimis în capitala Thailandei experți în domeniul aviației. Totodată, Consiliul pentru Siguranța Transporturilor din Statele Unite va trimite consilieri tehnici pentru a sprijini echipa din Singapore. Centura de siguranță poate face diferența dintre viață și moarte, insistă specialiștii.  

Cosmin STAN, REPORTER PROTV: „Un lucru foarte important este acela de a sta tot timpul cu centura de siguranță cuplată, pe tot parcursul zborului. Centura trebuie să fie bine strânsă, mai ales dacă stăm așezați în timpul cursei aeriene. Chiar dacă semnul legați centurile nu este aprins.”

Singapore Airlines este considerată una dintre cele mai sigure companii aeriene din lume. Singurul accident grav în care a mai fost implicată compania s-a întâmplat în anul 2000, când un avion s-a prăbușit în Taiwan și 83 dintre pasagerii aflați la bord au murit.