Cel putin 22 de persoane au murit si 16 sunt in stare critica in spital dupa ce au consumat alcool contrafacut la Istanbul, a anuntat vineri biroul guvernatorului local, adaugand ca patru persoane au fost arestate in acest caz, relateaza Reuters.

Publicat:17.12.2021, 20:16

Autoritatile turce au intensificat recent actiunile care vizeaza contrabanda cu alcool inainte de sarbatorile de Anul Nou, efectuand numeroase operatiuni la nivel national care vizeaza vanzatori si distribuitori.

Intr-un comunicat, biroul guvernatorului din Istanbul a declarat ca 11 din cei care au murit erau cetateni straini si la fel cinci dintre cei spitalizati. In total, 46 de persoane au fost spitalizate pentru intoxicatie cu alcool.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a impus taxe mari pe alcool. Impozitul pe bautura traditionala raki, o bautura alcoolica cu gust de anason, a crescut vertiginos in ultimul deceniu, scrie Agerpres.

Preturile bauturilor alcoolice in piete, restaurante si baruri au crescut in ultimele luni din cauza taxelor mari si a cresterii inflatiei.

Economistii au afirmat ca impozitarea excesiva a alcoolului va incuraja oamenii sa consume produse contrafacute sau sa fabrice bauturi acasa, determinand o crestere a cheltuielilor sanitare si conducand la numeroase decese care pot fi prevenite.

Sursa: