5 copii au murit in Statele Unite, dupa ce o gradinita a luat foc. Cel mai mic dintre micuti avea doar 8 luni. Doua persoane aflate in cladire s-au putut salva, dupa ce au sarit de la etaj. Anchetatorii au gasit mai multe nereguli, cum ar fi insuficienta detectoarelor de fum, care ar fi dus la tragedie.

Publicat:13.08.2019, 20:06

Era putin dupa miezul noptii, cand a pornit focul. Vazand flacarile, vecinii s-au grabit sa scoata copiii, dar nu au reusit din cauza valvataiei uriase.

Am incercat sa intru in interior. Am incercat sa deschid usa la sufragerie, dar nu am reusit sa merg mai departe. “ 

Pompierii au intervenit, dar a fost prea tarziu pentru 5 copii, care se aflau in cresa si pe timp de noapte. Cel mai mic avea 8 luni, iar cel mai mare 7 ani.

“Nu-mi pot imagina asa ceva. Am trei copii acasa. “ 

Dupa ce focul a fost stins, pompierii au facut verificari si anunta ca au depistat mai multe nereguli. Sub paturi au gasit o multime de cabluri, dar si diverse aparate puse in priza. Mai mult, nu au fost instalate suficiente detectoare de fum.

“Investigatiile au aratat ca nu erau detectoare de fum, decat unul in pod, care nu functiona bine. “ 

Cand a izbucnit incendiul, in cladire erau 8 persoane. O dadaca a fost spitalizata, iar doua au reusit sa se salveze, dupa ce au sarit de la etaj.