Numarul persoanelor infectate de la bordul vasului de croaziera aflat in carantina in portul japonez Yokohama a ajuns la 61. Doar astazi au fost au fost confirmate 41 de noi cazuri.

Publicat:07.02.2020, 09:12

Bolnavii urmeaza sa fie debarcati si tratati la spital, spun autoritatile nipone.

La bord sunt si 17 romani. Potrivit Ministerului de Externe din Bucuresti, este vorba de doi pasageri si 15 membri ai echipajului. Unul dintre pasagerii aflati in carantina alaturi de romani, tine un adevarat jurnal de bord pe Facebook.

David Abel - pasager pe nava in carantina: „Nu mai suntem in croaziera. Luxul de a avea un steward, care sa vina in cabina, sa faca patul, sa ne puna ciocolata pe perna, sa schimbe prosoapele, sa faca curat in baie, acele zile s-au dus. Nu se mai intampla asta.

Noi trebuie sa ne facem curat in cabina, dar nu ni s-au dat solutii de curatat baia.

Nu ni s-au schimbat prosoapele, nu ni s-au schimbat asternuturile, nici room service.”

Cele 61 de cazuri confirmate pana acum au provenit dintr-un numar de 273 de persoane care au fost testate fie pentru ca prezentau simptome, fie au intrat in contact direct cu cei infectati, potrivit ministerului sanatatii. Anterior, fusesera confirmate cel putin 20 de cazuri de infectare cu noul virus.

Oficialii niponi au inceput marti sa testeze peste 3.700 de persoane care se aflau la bordul unei nave de croaziera in carantina in apropierea portului Yokohama, dupa ce un pasager al vasului a fost depistat cu coronavirus.

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti a anuntat joi ca 17 cetateni romani se afla la bordul navei de croaziera aflata in carantina in Japonia. Dintre acestia, doi sunt turisti, iar ceilalti 15 sunt membri ai echipajului navei.

Sursa: