A aparut o noua teorie in cazul lui Alec Baldwin. Glontul real ar fi fost pus in arma din razbunare. Armurierul care gestiona recuzita fusese angajat cu doar o zi inainte, dupa ce o parte din echipa intrase in greva.  Baldwin a anuntat ca se retrage o perioada din viata publica  dupa ce a tras pe platoul de filmare si a omorat-o, accidental, pe directoarea de imagine.

Publicat:24.10.2021, 13:02

Cand au inceput filmarile, la scena respectiva Alec Baldwin a tras cu pistolul de recuzita, dupa ce fusese asigurat ca arma ar fi fara glont. Dar a impuscat-o in piept, mortal, pe regizoarea de imagine Halyna Hutchins. Regizorul filmului, Joel Souza, care se afla langa ea, a fost ranit la umar. El primit ingrijiri medicale la spital, dar intre timp a fost externat.

-Bonanza Greek Ranch. Avem doua persoane impuscate pe platoul de filmare cu o arma de recuzita. Avem nevoie de ajutor imediat. Regizorul nostru si directoarea de imagini au fost impuscati. 
-Arma era incarcata cu gloante reale? 
-Nu putem, eu nu stiu sa va spun… » 

Anchetatorii inca aduna informatii si analizeaza probe, iar cazul ramane inca invaluit in mister. Potrivit presei americane chiar joi cu cateva ore inainte de acest incident o parte din echipa de filmare parasise productia din cauza conditiilor grele de lucru si lipsa masurilor de siguranta. A aparut chiar si o teorie care spune ca glontul real ar fi fost pus in arma din razbunare. The New York Post relateaza ca cel care gestiona recuzita folosita in film a fost angajat in mare graba pentru ca filmarile sa poata continua. De regula, spun sursele media americane, aceste arme sunt verificate de cel putin 3 ori inainte de a fi folosite, ceea ce se pare ca nu s-a intamplat de aceasta data. Expertii in drept sustin ca daca Alec Baldwin juca rolul asa cum a fost el scris in scenariu este foarte putin probabil sa existe acuzatii penale impotriva lui si este putin probabil ca familia Halynei Hutchins, cea care a murit, sa depuna plangere pentru omor din culpa iar cazul s-ar putea sa nu se ajunga in instanta.