Cel putin trei persoane au murit, iar alte cateva au fost ranite in urma exploziei produse marti la o uzina chimica din nord-estul Spaniei, au anuntat autoritatile locale, citate de site-ul agentiei de presa Dpa.

Publicat:16.01.2020, 09:18

Un barbat, internat intr-un spital din Barcelona, a decedat miercuri in urma ranilor suferite in urma exploziei, iar tot in aceeasi zi a fost descoperit trupul neinsufletit al unui angajat dat disparut.

Potrivit unui purtator de cuvant al serviciilor catalane de urgenta, incendiul a fost stins, iar cei mai multi dintre raniti au suferit arsuri.

O explozie puternica a avut loc marti seara la o uzina chimica situata in apropierea oraselului spaniol Tarragona, deflagratia generand un incendiu de amploare, informeaza cotidianul El Mundo, citat de Mediafax.

Deflagratia s-a produs in complexul industrial La Canonja din Tarragona, in incinta companiei chimice IQOXE.

Numeroase echipaje de pompieri si ambulante au fost mobilizate la fata locului.

Autoritatile au precizat ca nu au fost eliberate substante toxice, insa a fost emisa o alerta. Deocamdata nu se cunoaste cauza exploziei.

Intre timp, au aparut imagini cu momentul deflagratiei:


Uzina apartine companiei Industrias Quimicas del Oxido de Etileno (IQOXE), singura industrie din Spania care prelucreaza oxid de etilena, o substanta folosita pentru fabricarea polimerilor, avand capacitatea de a produce 140.000 tone pe an.

Sursa: