O americanca a declarat ca a contractat tifos dupa ce a dus la gunoi un sobolan mort gasit in curtea sa. Femeia a aflat ulterior ca si un vecin se infectase.

Publicat:04.08.2021, 11:15

Margaret Holzmann din Monrovia (California) a crezut initial ca are COVID-19 cand a inceput sa se simta rau, insa dupa un test negativ si dureri de cap, insotite de febra, timp de mai multe saptamani, s-a intors la doctor, in cautare de raspunsuri.

"Medicul m-a intrebat daca am intrat in contact cu vreun animal salbatic", a povestit Holzmann pentru KTLA-TV Channel 5."M-am gandit: 'Nu, nu chiar', apoi mi-am amintit: 'Oh, a fost sobolanul acela!' "

Cu cateva saptamani inainte, femeia aruncase la gunoi un sobolan mort gasit in curtea ei, care fusese aparent infestat cu purici care purtau tifos, o boala bacteriana transmisa adesea de purici si capuse, care provoaca febra, dureri de cap si eruptii cutanate la cateva saptamani de la expunere.

Holzmann si-a impartasit povestea si diagnosticul pe aplicatia NextDoor si a constatat ca nu era singura din zona care contractase boala.

"La doua blocuri distanta, [o vecina] a povestit ca bunicul ei s-a infectat cam in acelasi timp cu mine dupa ce facuse acelasi lucru: aruncase un sobolan mort de pe proprietatea lor'', a declarat Holzmann, citata de Agerpres.

Pe moment nu e clar cate persoane din cartierul in care traieste Holzmann au contractat boala sau cum s-a raspandit aceasta.

Potrivit site-lui Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CDC), desi unele cazuri rare de tifos pot fi persistente, boala poate fi tratata usor cu o runda de antibiotice, daca este detectata din timp.

Susa: Digi24.ro