Giuseppe Paterno a supravietuit celui de-al Doilea Razboi Mondial. Batranu este cel mai in varsta absolventde facultate din Italia. Paterno a traversat o copilarie grea plina cu lipsuri, dar dorinta de a invata a depasit orice bariere.

Publicat:01.08.2020, 09:42

La 96 de ani, Giuseppe Paterno s-a confruntat cu numeroase teste de la viata: o copilarie cu lipsuri, razboiul si mai nou, pandemia de coronavirus. Dar nimic nu l-a impiedicat pe batranul veteran in cel De-al Doilea Razboi Mondial sa devina absolvent de facultate.

La 90 de ani s-a inscris la Facultatea de Istorie si Filosofie a Universitatii din Palermo. Miercuri a devenit cel mai in varsta absolvent din mediul universitar italian. Batranul a primit cele mai inalte onoruri, fiind primul din clasa sa.

Paterno a marturisit ca nu i-a fost teama de coronavirus, dupa ce a trecut prin saracie si razboi. Dar, a fost un pic neincrezator atunci cand a trebuit sa participe la cursurile online. Acum ca si-a luat diploma in istorie, Paterno isi propune sa se dedice scrisului.

"Proiectul meu pentru viitor este sa ma dedic scrisului. Vreau sa revizuiesc toate textele pe care nu am avut nicio sansa sa le explorez pana acum. Acesta este obiectivul meu", a declarat Paterno.

Sursa: Mediafax.ro