Presedintele statului Belarus, Aleksandr Lukasenko a declarat ca i-a cerut presedintelui rus Vladimir Putin sa-i aprovizioneze tara cu mai multe tipuri de arme, scrie Agerpres.

Publicat:16.09.2020, 21:28

In cadrul unei discutii de miercuri cu ministrul rus al apararii, Serghei Soigu, la Minsk, Lukasenko a spus: "I-am cerut presedintelui Rusiei mai multe noi tipuri de arme".

El nu a precizat ce tipuri de arme i-a solicitat omologului sau rus.

"Putem mentine situatia sub control nu numai in Belarus, ci si de-a lungul frontierelor noastre", a adaugat Lukasenko, potrivit Belta.

 

Rusia si Belarus deruleaza in prezent exercitii militare comune care se vor prelungi pana spre sfarsitul lui septembrie. Lukasenko a mai spus ca cele doua tari ar trebui sa aiba deruleze mai multe astfel de exercitii militare.

Lukasenko, care se confrunta cu proteste in masa pe plan intern dupa alegerile prezidentiale despre care demonstrantii sustin ca au fost fraudate, a mai spus ca noul scrutin prezidential va fi organizat dupa ce tara va adopta o noua constitutie.

Comentariile sale au loc dupa o intalnire intre Vladimir Putin si Aleksandr Lukasenko in statiunea Soci de la Marea Neagra, luni. Cu aceasta ocazie, liderul de la Minsk a obtinut pentru tara sa un imprumut de 1,5 miliarde de dolari

Ministerul Apararii din Belarus a comunicat marti ca nu exclude un raspuns in forta la amenintarile militare pe care le resimte.

Ministerul a avertizat ca la orice amenintare se va raspunde in cadrul Organizatiei Tratatului de Securitate Colectiva, structura post-sovietica din care face parte si Rusia. Conform sursei citate, mai multe tari incearca sa deterioreze relatiile dintre Belarus si Rusia.

Sursa: Digi24.ro