Starea de sanatate a opozantului rus Alexei Navalnii continua sa se deterioreze, au anuntat avocatii sai, care au precizat ca in prezent Navalnii „nu isi mai simte mainile”, informeaza The Moscow Times.

Publicat:08.04.2021, 08:34

Principalul opozant al presedintelui Vladimir Putin, care a intrat saptamana trecuta in greva foamei in semn de protest fata de conditiile din inchisoarea unde e incarcerat, se afla in stare din ce in mai grava.

Navalnii s-a plans mai intai de „dureri puternice de spate”. Ulterior, disidentul rus a spus ca „nu isi mai simte un picior” si s-a plans de faptul ca medicii ca il trateaza doar cu Ibuprofen.

Zilele trecute, starea opozantului rus s-a inrautatit si mai mult dupa ce acesta a acuzat stari febrile si tuse puternica. Un detinut din baraca sa a fost spitalizat pentru tuberculoza, al treilea caz de acest fel in cateva saptamani in randul celor 15 detinuti.

„Arata rau, nu se simte bine”

Acum, avocatii sai au spus ca Navalnii nu isi mai simte mainile, tuseste si slabeste un kilogram pe zi.

„Arata rau, nu se simte bine”, a spus avocata Olga Mihailova, care a adaugat ca, in prezent, Navalnii cantareste in jur de 80 de kilograme.

Inainte de a fi incarcerat, Alexei Navalnii (inalt de 1,89 metri) avea o greutate de 93 de kilograme.

Casa Alba si-a exprimat ingrijorarea cu privire la regimul la care e supus in inchisoare Navalnii si a precizat ca guvernul rus este responsabil pentru starea sa de sanatate.

Alexei Navalnii se afla incarcerat in colonia penitenciaral Pokrov, aflata la circa 100 de kilometri de Moscova.

O instanta judiciara din Moscova a decis, la inceputul lunii februarie, condamnarea la trei ani si sase luni de inchisoare a lui Alexei Navalnii, liderul opozitiei ruse, pentru incalcarea conditiilor unei sentinte cu suspendare.

Instanta a dispus scaderea din sentinta a zilelor petrecute de Alexei Navalnii in arest la domiciliu. Opozantul rus a fost arestat preventiv pe 17 ianuarie, la revenirea in Rusia dupa ce a fost tratat in Germania ca urmare a otravirii sale cu Noviciok in vara lui 2020.

Sursa: