Alte 67 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus pe nava Diamond Princess, aflata in carantina in Japonia, a declarat ministrul japonez al Sanatatii, Katsunobu Kato.

Publicat:15.02.2020, 13:04

Pe nava aflata in carantina din 3 februarie, din 3.700 de persoane aflate la bord, deja 218 fusesera depistate pozitiv cu noul coronavirus.

Statele Unite vor evacua cetateni americani in carantina pe o nava de croaziera aflata in Japonia

Sambata, SUA a anuntat ca urmeaza sa evacueze cetatenii americani aflati la bordul navei Diamond Princess, aflat in carantina in Japonia de la inceputul lunii, din cauza epidemiei de coronavirus.

Washingtonul a precizat ca va trimite un avion duminica, adaugand ca aceste persoane vor trebui sa stea in carantina inca 14 zile, la sosirea lor in SUA.

Statele Unite intentioneaza sa evacueze americanii care se gasesc la bordul pachebotului Diamond Princess, in carantina inca de la inceputul lunii februarie in Japonia din cauza prezentei unor cazuri de coronavirus la bord, a anuntat sambata ambasada SUA, citata de AFP.

Washington a indicat intr-o scrisoare adresata cetatenilor americani prezenti pe nava de croaziera ca intentioneaza sa trimita duminica un avion, adaugand ca aceste persoane vor trebui sa respecte apoi o carantina suplimentara de 14 zile, la sosirea in Statele Unite.

Data de plecare a acestui avion in Statele Unite nu a fost specificata, insa scrisoarea, publicata pe site-ul ambasadei Statelor Unite in Japonia, precizeaza ca va ateriza la baza aeriana din Travis, in California.

″Pasagerii vor fi examinati pentru detectarea unor eventuale simptome si lucram impreuna cu partenerii nostri japonezi pentru a ne asigura ca orice pasager care prezinta simptome va primi ingrijirile necesare in Japonia, in cazul in care nu poate lua avionul″⁣, se arata in mesaj.

″Daca alegeti sa nu urcati la bordul acestui avion nu veti putea reveni in Statele Unite o perioada de timp″⁣, se precizeaza in text.

Cati romani mai sunt pe nava unde a izbucnit epidemia de coronavirus

16 conationali sunt acum pe ″Diamond Princess″. Primul roman depistat cu coronavirus este din judetul Arges.

Romanul infectat cu temutul coronavirus lucra la bordul navei Diamond Princess impreuna cu sotia lui, originara din Republica Moldova.

Cei de la spitalul in care este ingrijit, sub stricta supraveghere, spun ca nu are o forma grava, dar si ca refacerea lui depinde, pe langa tratament, de sistemul sau imunitar. Romanul s-a imbolnavit dupa ce a intrat in contact cu mai multi pasageri.

Cat mai dureaza carantina la bordul navei „Diamond Princess”

Putin peste 3.700 de persoane se aflau initial pe nava, la momentul in care aceasta a ajuns in largul Yokohama, in apropiere de Tokyo, insa peste 200 de pasageri au fost diagnosticati cu noul coronavirus si au fost internati. Alti calatori, care sufereau de alte afectiuni medicale, au fost de asemenea debarcati.

Cei care se afla inca la bord trebuie sa continue carantina prevazuta pana la data de 19 februarie.

Sursa: