Ancheta pentru destituire impotriva lui Donald Trump a adunat “dovezi coplesitoare” privind “conduita nepotrivita” a presedintelui republican al SUA, potrivit unui raport oficial al comisiei parlamentare care a supervizat investigatiile.

Publicat:04.12.2019, 08:40

„Ancheta pentru destituire a aratat ca presedintele Trump, in mod personal si prin intermediul unor agenti din interiorul si din afara guvernului, a solicitat ingerinta unei tari straine, Ucraina, pentru a favoriza campania sa electorala”, potrivit acestui raport al Comisiei de Informatii din Camera Reprezentantilor, unde democratii detin majoritatea, relateaza Agerpres.

„Presedintele a conditionat o invitatie la Casa Alba si un ajutor militar pentru Ucraina de anuntarea unei anchete favorabila campaniei sale” si “s-a amestecat” in investigatii, detaliaza autorii.

Opozitia democrata il acuza pe cel de-al 45-lea presedinte al SUA ca a abuzat de puterea sa pentru a-i cere Ucrainei sa declanseze anchete impotriva adversarilor sai politici americani.

Potrivit mai multor diplomati si responsabili care au depus marturie in Congres, declansarea acestor anchete constituia conditia pentru o intrevedere cu omologul sau ucrainean si pentru deblocarea unui ajutor militar crucial asteptat de Kiev.

Cum a reactionat Casa Alba 

Impostura” anchetei pentru destituire nu a produs “nicio dovada” contra lui Donald Trump, a declarat marti Casa Alba dupa publicarea raportului comisiei parlamentare care a condus investigatiile

„Acest raport nu reflecta nimic altceva decat frustrarile democratilor, se citeste ca divagatiile unui blogger de joasa speta care se straduieste sa demonstreze ceva atunci cand clar nu este nimic”, a adaugat purtatorul de cuvant al executivului, Stephanie Grisham.

Sursa: