Aproximativ unul din zece copii din Israel a ramas cu simptome dupa ce s-a vindecat de COVID-19, desi acest numar s-a redus la mai mult de jumatate in ultimele luni, potrivit unui sondaj realizat de Ministerul Sanatatii israelian, potrivit Reuters.

Publicat:14.09.2021, 21:29

Formele severe de COVID-19 sunt mai comune in randul adultilor, insa exista o lipsa de date in ceea ce priveste impactul virusului asupra tinerilor, care sunt de departe mai putin expusi la complicatii severe, a precizat Ministerul Sanatatii.

Sondajul de opinie telefonic a fost realizat in iunie in randul a 13.834 de parinti cu copii cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani care s-au vindecat de COVID-19. Ei au fost intrebati daca copiii lor au avut simptome care au persistat dupa ce s-au vindecat, inclusiv probleme respiratorii, letargie si pierderea gustului si a mirosului.

Ministerul israelian a declarat ca 11,2% dintre copii au ramas cu simptome dupa recuperare. Cifra s-a redus pana la 1,8% - 4,6% la sase luni de la faza acuta a bolii, in timp ce copiii mai mari au avut de suferit mai mult, scrie Agerpres.

Ministerul nu a mentionat vaccinurile sau impactul lor. Sondajul a fost realizat in momentul in care copiii israelieni cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani deveneau eligibili pentru a fi vaccinati.

Un studiu britanic recent a dezvaluit ca unul din sapte copii ar putea avea simptome legate de COVID-19 la cateva luni dupa ce au fost testati pozitiv cu coronavirus.

Sursa: Digi24.ro