Armenia si Azerbaidjan nu mai au pretentii teritoriale una fata de cealalta. Erevanul a recunoscut  suveranitatea Azerbaidjanului asupra regiunii disputate Nagorno-Karabah, iar presedintele azer, la randul sau, a promis un acord de pace.

Publicat:25.05.2023, 22:15

Ilham ALIEV, PRESEDINTELE AZERBAIDJANULUI:„Exista posibilitatea de a ajunge la un acord de pace intre Baku si Erevan, mai ales avand in vedere ca Armenia a recunoscut Karabah ca parte a Azerbaidjanului.” 

Liderii celor doua tari au convenit asupra recunoasterii reciproce a integritatii teritoriale, astazi, la Moscova, in timpul unor discutii la care a participat si presedintele Vladimir Putin. Premierul armean a cerut Azerbaidjanului sa garanteze securitatea etnicilor armeni din Nagorno-Karabah. 

Aceasta regiune a fost o sursa de conflict intre cei doi vecini din Caucaz inca din anii care au precedat prabusirea Uniunii Sovietice in 1991, fiind disputate si razboaie. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508