Manifestantii din Bulgaria si-au intensificat presiunea duminica, ridicand alte corturi alaturi de cele care de joi restrictioneaza traficul in centrul capitalei, Sofia, si blocand principala autostrada spre Grecia, relateaza EFE.

Publicat:02.08.2020, 19:36

Turistii romani au stat la cozi kilometrice in ultimele 24 de ore pentru a putea intra in Grecia.

Soseaua E79, care duce catre granita cu statul elen, a fost blocata in mod repetat de grupuri de locuitori din orasul Stara Zagora.

Protestatarii bulgari au fluturat pancarte prin care cereau demisia premierului Boiko Borissov. Au incercat chiar sa instaleze corturi pe mijlocului drumului.

Politia a intervenit de mai multe ori pentru a-i indeparta si i-a urmarit, din punct in punct.

Manifestantii cer de peste 24 de zile demisia Guvernului, acuzat de coruptie.

Desi au fost instalate doar 30 de corturi de campanie, amplasarea lor in puncte nevralgice ale capitalei continua sa provoace restrictii grave traficului.

Manifestantii au asigurat ca nu vor pleca pana la demisia premierului, populistul conservator Boiko Borisov, si a procurorului general, Ivan Gesev, acuzati ca servesc interesele oligarhilor si nu ale populatiei.

Pe de alta parte, un mic grup de manifestanti blocheaza de duminica, in dreptul orasului Blagoevgrad, la circa 120 de kilometri sud de Sofia, autostrada care leaga capitala de frontiera greaca, provocand restrictii severe ale traficului.

Sambata seara, aproximativ 2.000 de persoane au manifestat in centrul Sofiei, intr-un mars mai redus decat cel de joi, cand peste 25.000 de persoane s-au reunit timp de mai multe ore in piata unde se afla sediile guvernului, parlamentului si presedintiei.

Proteste au loc si in alte orase precum Stara Zagora, unde mii de persoane au incercat sambata seara sa blocheze autostrada ce leaga Sofia de orasul Varna, de la malul Marii Negre si un important centru de vacanta.

Aproximativ 60 % dintre bulgari sustin protestele si 45 % cer demisia premierului Borisov, potrivit unui sondaj publicat de institutul Alpha Research.

Sursa: Stirileprotv.ro