Moscova va lua masuri de precautie corespunzatoare daca NATO desfasoara forte si infrastructuri nucleare mai aproape de granitele Rusiei, a avertizat sambata viceministrul rus de externe, Aleksandr Grusko.

Publicat:14.05.2022, 14:39

„Va fi necesar sa reactionam (...) luand masuri de precautie adecvate, care sa asigure viabilitatea descurajarii”, a declarat Aleksandr Grusko, potrivit agentiilor de presa ruse, preluate de Reuters si Agerpres. 

Oficialul a sustinut ca Rusia nu are intentii ostile fata de Finlanda si Suedia si nu considera ca exista motive „reale” pentru aderarea acestor tari la NATO.

El a reluat si declaratia anterioara a Kremlinului, conform careia reactia Rusiei la o eventuala extindere a NATO va depinde de apropierea fortelor militare aliate si de infrastructurile desfasurat.

Reuters arata ca intentia Finlandei de a adera la NATO, anuntata joi, si probabilitatea ca Suedia sa faca acelasi pas ar extinde Alianta Nord-Atlantica - exact ceea ce presedintele rus Vladimir Putin a incercat sa impiedice, prin invadarea Ucrainei.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: