Un deputat al dreptei din Franta, membru al comisiei legislative, Guillaume Larrive, a avertizat ca peste 140 de jihadisti incarcerati in Franta vor fi eliberati pana in 2022, in cadrul unei scrisori deschise catre seful statului, relateaza AFP.

Publicat:14.02.2020, 21:52

“531 de indivizi sunt incarcerati pentru fapte de terorism islamist. Ori dintre ei, perceputi in mod obiectiv drept cei mai periculosi in acest stadiu, 43 vor fi eliberati in cursul anului 2020, 57 vor fi eliberati in 2021 si 46 in 2022”, a afirmat Larrive, din partidul Les Republicains, in scrisoarea trimisa lui Emmanuel Macron publicata vineri de Le Figaro.

“Cine ar putea crede ca acesti indivizi (...) odata liberi nu reprezinta o imensa provocare pentru securitatea nationala?”, se intreaba deputatul francez.

Deputatul face apel la presedintele Macron “sa supuna aprobarii francezilor, printr-un referendum organizat inainte de venirea verii, o lege care creeaza un tribunal pentru siguranta nationala”, care ar fi competent “sa ordone, la cererea parchetului national antiterorist, plasarea in detentie a teroristilor islamisti la iesirea lor din inchisoare”.

Chestiunea acestei detentii suplimentare a revenit in dezbatere in luna ianuarie, dupa eliberarea primului jihadist francez condamnat la revenirea din Siria, Flavien Moreau, care a ispasit o condamnare de sapte ani de inchisoare. El este acum monitorizat in cadrul unei supravegheri judiciare si punerea sa in libertate este insotita de diverse obligatii si interdictii, transmite Agerpres.

Potrivit lui Guillaume Larrive, “77 de fosti detinuti au facut obiectul, timp de cateva luni, unei masuri individuale de control administrativ si de supraveghere” in 2019.

Dar “asta nu va fi de ajuns pentru a dezamorsa bombele umane care ameninta sa explodeze astazi, maine sau poimaine”, a avertizat deputatul.

Sursa: