Un parlamentar rus a avertizat, vineri, ca declaratiile recente ale liderilor Poloniei incurajeaza Moscova „sa o puna pe primul loc la coada pentru denazificare, dupa Ucraina”.

Publicat:14.05.2022, 18:26

Deputatul Dumei de Stat Oleg Morozov a facut remarca pe contul sau de Telegram, potrivit presei de stat din Rusia.

„Prin declaratiile sale despre Rusia, descrisa drept „tumora canceroasa”, si despre „indemnizatia” pe care trebuie sa o platim Ucrainei, Polonia ne incurajeaza sa o punem pe primul loc la coada pentru denazificare, dupa Ucraina”, a scris acesta, potrivit Fox News.

Joi, prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki l-a criticat pe presedintele rus Vladimir Putin si propaganda pe care acesta o raspandeste cu privire la razboiul in Ucraina.

Ideologia Russkiy Mir a lui Putin este echivalentul comunismului si nazismului din secolul 20. Este o ideologie prin care Rusia justifica drepturile inventate si privilegiile pentru tara sa. In numele acestei ideologii, Mariupol si alte zeci de orase ucrainene au fost rase pe masura ce soldatii rusi erau trimisi la razboi, convinsi de superioritatea lor, si incurajati sa comita crime de razboi inumane - ucideri, violuri si torturi asupra unor civili nevinovati”, a spus premierul polonez.

Nu ne putem face iluzii. Nu este nebunie, ci o strategie deliberata care a deschis deja portile catre genocid. Russkiy Mir este un cancer care consuma nu doar majoritatea societatii din Rusia, dar reprezinta si o amenintare mortala pentru toata Europa. Asadar, nu este suficient sa sustinem Ucraina in lupta sa militara cu Rusia. Trebuie sa eliminam complet aceasta ideologie monstruoasa”, a adaugat premierul Poloniei.

Intr-un comentariu recent publicat de site-ul de stiri rusesc Pravda, presedintele Poloniei a declarat: „Credem cu adevarat ca Rusia va fi fortata de comunitatea internationala sa plateasca o indemnizatie pentru a se reface tot ce s-a distrus in Ucraina”.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: