Eurodeputata greaca Eva Kaili, implicata in vastul scandal de coruptie „Qatargate” din Parlamentul European, planuieste sa-si reia atributiile saptamana viitoare, in urma autorizatiei primite pentru a-si scoate bratara electronica joi, a declarat vineri avocatul ei, relateaza AFP, transmite hotnews.ro

Publicat:27.05.2023, 08:56

„Saptamana viitoare, va fi in Parlamentul European pentru a-si indeplini atributiile”, a declarat avocatul grec al Evei Kaili, Michalis Dimitrakopoulos, pentru postul de televiziune grecesc Skai.

Ea va cere, de asemenea, parlamentului sa stabileasca daca supravegherea, arestarea si timpul petrecut in inchisoare i-au incalcat drepturile ca europarlamentar, a adaugat Michalis Dimitrakopoulos.

Justitia belgiana a autorizat-o joi pe fosta jurnalista in varsta de 44 de ani sa-si scoata bratara electronica si a eliberat-o din arest la domiciliu in asteptarea judecatii sale pentru coruptie.

Fosta vedeta in ascensiune in Parlamentul European, Eva Kaili a fost destituita din functia de vicepresedinte si exclusa din grupul sau parlamentar al Socialistilor si Democratilor (S&D).

Eva Kaili, retinuta in decembrie anul trecut, in urma unui val de perchezitii, a fost eliberata din inchisoare la jumatatea lunii aprilie, insa a fost plasata sub arest la domiciliu si obligata sa poarte o bratara electronica.

Kaili neaga toate acuzatiile.

Alti doi suspecti in acest caz de presupusa coruptie in cadrul Parlamentului European au beneficiat deja in aceasta luna de ridicarea acestei masuri de supraveghere la domiciliu.

Este vorba de europarlamentarul belgian Marc Tarabella, care la fel ca Eva Kaili isi proclama nevinovatia, si Francesco Giorgi, insotitorul alesului grec si fost asistent parlamentar al lui Pier Antonio Panzeri.

Acesta din urma, un fost europarlamentar italian (2004-2019), care este figura centrala in dosar, este obligat inca sa poarte o bratara electronica, una dintre metodele de detentie preventiva din Belgia.

In acest caz de presupusa coruptie in beneficiul Qatarului si Marocului, au fost acuzati cel putin sase suspecti, acuzati in special de participare la o organizatie criminala si spalare de bani.

Scandalul a izbucnit in decembrie cand anchetatorii belgieni au confiscat in timpul perchezitiilor de la Bruxelles - in special la locuintele lui Kaili si Panzeri - aproximativ 1,5 milioane de euro in valize sau genti.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.