Un barbat de 22 de ani, surprins de politisti calare pe cal, in mijlocul Iasiului, le-a spus oamenilor legii ca locuieste la 50 de kilometri de oras, in Raducaneni, si ca merge la maternitate, unde sotia sa tocmai a nascut. Omul a explicat ca niciun autobuz nu mai circula, motiv pentru care a ales sa vina calare la Iasi.

Publicat:26.03.2020, 20:24

Ioana Balea, purtator de cuvant al IPJ Iasi, a declarat pentru Mediafax ca tanarul le-a prezentat politistilor o declaratie pe propria raspundere, completata in conformitate cu Ordonanta Militara 3/2020 in care era notat faptul ca a plecat de acasa in scopul rezolvarii unor probleme de natura personala. De fapt, el mergea la maternitate, pe cal, pentru ca autobuzele nu mai circula.

Tanarul a primit doar un avertisment din partea oamenilor legii.

“Ieri, in timp ce se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu, politistii locali din cadrul Politiei Locale Iasi au identificat un tanar, de 22 de ani, care se deplasa cu un cal, pe raza municipiului Iasi. Tanarul a prezentat politistilor o declaratie pe propria raspundere, completata in conformitate cu Ordonanta Militara 3/2020, dar fata de acesta a fost dispusa masura sanctionarii contraventionale, in conformitate cu HCL 198/2000”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Iasi.

Sursa: