In Italia, primii doi operatori de benzinarii din tara au anuntat doua zile de greva, ca urmare a masurilor luate de guvernul Georgiei Meloni. Statul nu va mai reduce acciza la combustibili, iar preturile au sarit in aer. Soferii s-au inghesuit sa alimenteze inainte de inceperea protestului, transmite digi24.ro

Publicat:26.01.2023, 09:16

Soferii din Italia s-au inghesuit la benzinarii sa alimenteze, in contextul in care primii doi operatori de benzinarii din tara, dupa cifra de afaceri, au decis sa inchida statiile pentru doua zile. Protestul vine ca urmare a cresterii pretului combustibililor, dupa ce guvernul condus de Georgia Meloni a eliminat reducerea taxelor la carburanti la inceputul anului. Soferii spun ca efectele sunt vizibile si greu de suportat. 

Andres, sofer: Acum platesc in medie 300-400 de euro pe saptamana pentru un plin. Inainte plateam in jur de 400 de euro la fiecare doua saptamani. 

Si mai afectati sunt transportatorii. 

Serghei, sofer de camion: Sindicatele au declarat ca va exista un plafon pentru pretul carburantilor din benzinariile de pe autostrazi, iar la statii, se va afisa, pe langa pretul practicat la pompa si pretul mediu al combustibililor la nivel national. Pretul mediu national pentru combustibili in Italia a ajuns la un euro si 98 de centi pentru un litru de benzina si peste 2 euro pentru un litru de motorina.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.