Autoritatile ruse au descoperit o bomba de aviatie neexplodata ramasa din al Doilea Razboi Mondial pe teritoriul Kremlinului, in plin centrul Moscovei.

Publicat:15.08.2019, 21:45

Kremlinul, al carui nume se traduce prin “fortareata”, este principalul bastion al puterii politice din Rusia si resedinta a sefului statului rus, noteaza Agerpres.

In cursul bataliei pentru Moscova din anii 1941-1942, fortele naziste au bombardat orasul. Batalia s-a incheiat printr-o victorie cruciala a armatei sovietice, care a inversat tendinta pe Frontul de est.

Bomba a fost descoperita la mare adancime sub Kremlin, in cursul unor excavari arheologice.

Informatia a fost confirmata de comandantul militar al Kremlinului, general-locotenentul Serghei Hlebnikov, care a declarat ca bomba a fost dezactivata, iar apoi transportata pentru a fi detonata intr-un loc sigur, precizeaza RIA Novosti.

„Toate masurile necesare pentru asigurarea securitatii pe teritoriul Kremlinului au fost efectuate. E liniste la Kremlin. Proiectilul a fost inlaturat si dus in alta parte pentru a fi detonat”, a precizat el.

Programul zilnic al presedintelui Vladimir Putin nu a suferit modificari in urma descoperirii bombei, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de media ruse.