Brexit-ul a intrat in linie dreapta, iar sustinatorii iesirii Regatului din Uniunea Europeana se gandesc cum sa serbeze momentul, stabilit pentru sfarsitul acestei saptamani. Unii vor sa ridice steagul britanic peste tot, altii sunt de parere ca ar trebui pus in functiune clopotul istoric al Parlamentului. Subiectul a iscat dezbateri aprinse, insa deocamdata nu s-a ajuns la un consens.

Publicat:27.01.2020, 20:21

“-Multimile s-au adunat in fata Parlamentului si in centrul Londrei ca sa auda anuntul oficial al premierului despre sfarsitul razboiului.”

In urma cu 75 de ani, clopotul din turnul Big Ben anunta finalul Celui de-al Doilea Razboi Mondial. Acum, simpatizantii Brexitului, in frunte cu Nigel Farage, vor ca iesirea din Uniunea Europeana sa fie marcata la fel. Potrivit presei straine, acestia compara reusita Brexit-ului cu victoria asupra Germaniei naziste. 

Richard TICE, PRESEDINTE AL CAMPANIEI PRO-BREXIT: “E un moment de cotitura, o celebrare formidabila a vointei democratice. Si e corect sa sarbatorim, iar sunetul Big-Ben-ului e simbolic pentru democratie, pentru Parlament.”

Numai ca marele clopot este demontat pentru lucrarile de consolidarea turnului, iar pornirea lui provizorie ar costa in jur de 500 de mii de lire, dupa cum a avertizat premierul Boris Johnson. Alta idee a sustinatorilor Brexit este arborarea steagului britanic peste tot. 

Tony GREAVES, PARLAMENTAR LIBERAL-DEMOCRAT: “Sa folosesti drapelul ca sa celebrezi ceva dorit doar de jumatate de tara este complet gresit.”

O alta idee venita din partea Partidului Brexit este un spectacol de artificii in centrul metropolei, care ar costa 100 de mii de lire sterline, insa primarul a respins propunerea, invocand poluarea. Nici oamenii nu sunt de acord. 

“Nu sunt de acord cu Big Ben si bani cheltuiti aiurea, dar petrecere, da, fac.”

Marea Britanie va parasi Uniunea Europeana pe 31 ianuarie.