Papa Francisc a primit-o, duminica, pe calugarita columbiana Gloria Cecilia Narvaez, care a fost rapita in 2017 de jihadisti in Mali si eliberata sambata.

Publicat:11.10.2021, 10:49

“In aceasta dimineata, inainte de Sfanata Liturghie, Papa a salutat-o pe sora columbiana Gloria Cecilia Narvaez, rapita in 2017 si eliberata recent”, a precizat intr-un comunicat Matteo Bruni, purtatorul de cuvant al Vaticanului, potrivit news.ro.

Vatican News a relatat, de asemenea, momentul: “Un gest surprinzator a avut loc inainte de Sfanta Liturghie, cand papa s-a oprit sa o salute pe calugarita columbiana Gloria Cecilia Narvaez Argori, care a fost rapita pe 7 ianuarie 2017 in Mali si repusa de curand in libertate. Calugarita fusese rapita impreuna cu preotul italian Pierluigi Maccalli si cu voluntarul Nicola Chiacchio, care au fost eliberati anul trecut”.

Gloria Cecilia Narvaez, in varsta de 59 de ani, a fost rapita in 2017 in apropiere de Koutiala. Ea era misionara in Mali de sase ani, alaturi de alte trei calugarite. Potrivit uneia dintre colegele ei, sora Carmen Isabel Valencia, Narvaez s-a oferit sa fie luata in locul a doua calugarite mai tinere, incoltite de rapitori.

Sursa: