Florinel Coman a achitat o suma modica pentru permisul ucrainean pe care l-a prezentat politistilor. Fotbalistul risca sa plateasca cu libertatea pentru inconstienta lui.

Publicat:23.02.2021, 13:17

A devenit o moda in Romania si tot mai multi ”soferi” prezinta permise de conducere ”luate” in Ucraina, unde piata neagra a eliberarii de acte fictive este o veritabila industrie.

Nici nu costa prea mult ca sa obtii documente ucrainene. Pentru cateva sute de euro, permisul de conducere ajunge in Romania in cateva zile.

Pentru mai putin de 1.000 de euro devii sofer ucrainean

Politistii de la Serviciului Rutier al Inspectoratul de Politie Judetean Iasi au povestit pentru adevarul.ro ca se confrunta cu tot mai multe cazuri precum cel al fotbalistului Florinel Coman.

Explicatia se simpla. Un permis de conducere fals, ”eliberat” de autoritatile din Ucraina, costa pe piata neagra intre 600 si 800 de euro, au mentionat sursele citate.

Oamenilor legii le este relativ usor sa demonstreze falsul, in conditiile in care pentru a obtine un permis de conducere in Ucraina, posesorul trebuie sa detina si un pasaport ucrainean, sa fie inregistrat legal pe teritoriul acestui stat si sa vorbeasca limba ucraineana. Nu este cazul in ceea ce-l priveste pe Florinel Coman.

Inchisoare sau intelegere cu politistii?

Florinel Coman a fost surprins de aparatele radar conducand cu 165 de km/ora si a fost oprit de politisti carora le-a prezentat un permis de conducere provenit din Ucraina. Pentru fapta sa fotbalistul va fi pus sub acuzare, pentru conducere fara permis pe drumurile publice si risca inchisoarea intre 1 si 5 ani.

Nu va ajunge dupa gratii si, cel mai probabil, va povesti oamenilor legii si cum a obtinut carnetul de conducere in statul ex-sovietic.

Autoritatile romane au destructurat, in urma cu mai bine de un deceniu, o alta filiera de ”eliberare de permise auto”, in judetul Arges. Mii de permise au fost obtinute fraudulos in urma unor examene fictive organizate sub protectia angajatilor Serviciului Permise.

Sursa: