Doi soferi italieni care au transportat zece tigri intre Italia si Polonia, calatorie in care una dintre feline a murit, au fost inculpati pentru maltratare de animale in Polonia.

Publicat:10.11.2019, 09:14

Noua tigri, care au generat un val de simpatie publica dupa ce au fost descoperiti emaciati si deshidratati intr-un camion italian blocat la granita Poloniei cu Belarusul, se recupereaza lent dupa ce au fost primiti de catre doua gradini zoologice poloneze, informeaza Xinhua.

Tigrii au avut de indurat luna trecuta o calatorie de cosmar prin Europa, in timpul careia o a zecea felina a murit.

Sapte dintre acestia au reinceput sa manance si au primit vitamine si saruri minerale, a constatat un fotograf AFP dupa o vizita facuta vineri la gradina zoologica din Poznan.

Angajatii acestei gradini zoologice au declarat ca cei sapte tigri - trei masculi si patru femele - sunt inca stresati si agresivi si, in prezent, mananca doar jumatate din dieta lor zilnica obisnuita de cinci - sase kilograme de carne de vita si de cal.

Potrivit veterinarilor, cantitatea de hrana trebuie crescuta treptat, dupa ce animalele au avut de indurat zile in care nu au mancat deloc.

Soarta tigrilor a generat un val de simpatie in Polonia, unde a fost lansata o strangere de fonduri, cu scopul colectarii unei sume echivalente cu 1,4 milioane de euro, destinate crearii unui refugiu pentru animalele salbatice care au avut de suportat conditii vitrege.